Hoe je met BIREPRO je fiets veilig en beschermd mee kunt nemen

Je bent zuinig op je materiaal en je hebt liever niet dat jouw kostbare fiets in de buitenlucht wordt vervoerd. Je zet je kostbare fiets toch maar achterop de auto op een fietsdrager en je gaat op pad. Onderweg begint het te regenen en een spray van opspattend water, olieresten en andere zaken die je onderweg met de auto tegenkomt maken je fiets smerig en vet. Dat is precies waar je niet op zat te wachten.
Onderweg moet je ook nog even voor een boodschap stoppen bij een tankstation en parkeren op een duistere parkeerplaats. Na het bezoek aan het tankstation ben je blij dat je fiets nog op de fietsdrager staat en dat hij onbeschadigd is.

Of:

Je wilt met een groepje vrienden ergens buiten je eigen regio gaan fietsen, maar daar moet je wel even met de auto naar toe rijden. En je wilt drie fietsen meenemen, terwijl je fietsdrager achterop of op dak maar plek biedt aan twee fietsen. Om niemand teleur te stellen en alleen achter te laten wordt besloten één van de fietsen grotendeels uit elkaar te halen en op de bagage in de auto mee te nemen. De derde fietser worstelt zich op de achterbank en heeft de hele rit een frame, wiel of stuur in zijn nek.
 

GEEF MIJ DE OPLOSSING om mijn fiets in de auto mee te nemen. 


Wij delen je passie voor het fietsen en zijn zuinig op ons materiaal. Net als jij hebben wij ervaren dat er weinig oplossingen bestaan voor het transport van onze kostbare racefietsen en mountainbikes in de auto. Daarnaast willen we efficiënt met de beschikbare ruimte van onze auto’s omgaan. Waarom met twee auto’s naar een toertocht gaan, terwijl dat ook met één auto had gekund? Transportmogelijkheden voor het vervoer van je fiets op een fietsendrager of op dak van een auto bestaan er genoeg, maar de mogelijkheden voor het transport van je fiets in de auto zijn beperkt en weinig flexibel. BIREPRO heeft daarvoor de oplossing ontwikkelt waardoor fietsen met verschillende vork- en assystemen met behulp van dezelfde basiselementen veilig in de auto kunnen worden vervoerd.

BIREPRO stelt je in staat je je kostbare racefiets of mountainbike met minimale ingrepen staand in de auto mee te nemen. Daar staat hij droog en beschermd tegen diefstal en beschadigingen en wordt de ruimte van je auto optimaal benut. En het is nog gunstiger voor je brandstofverbruik ook.


Wat vinden anderen van BIREPRO

 
Racefietsblog.nl: ”....om je fiets in je auto te vervoeren, dan is het BirePro systeem een fijne optie. De fiets staat stevig rechtop. Je hebt daardoor dus ruimte over…”
<lees het hele artikel>


MTBRoutes.nl: “Birepro – een nieuwe visie op fietsvervoer in de auto.”
<lees het hele artikel>

BikefreakMagazine: “Birepro heeft hiervoor een interne drager ontwikkeld.…”
<lees het hele artikel>

Velozine.nl: “Birepro Cyclestand: stabiel fietsvervoer in de auto.”
<lees het hele artikel>


De persoon achter BIREPRO – Jan-Martin Visser

“Van je hobby je werk maken”, die gedachte heeft altijd bij mij geleefd, maar wanneer je je bewust bent van het feit dat je niet het talent hebt om dat te realiseren (wegens gebrek aan talent had ik nooit een professioneel fietser kunnen worden), dan vind ik het mooi wanneer je je voldoening kunt halen uit iets dat gerelateerd is aan die hobby. Toch heeft het mij ruim 20 jaar gekost om mijn carrière in de financiële dienstverlening de rug toe te keren. Ik kreeg steeds meer de behoeft om mijzelf te kunnen identificeren met een bedrijf dat tastbare producten voortbrengt en/of verhandelt en besloot actief te willen zijn binnen een handels- of productiebedrijf. En waarom niet bij een zelf op te bouwen bedrijf?  Fietsen heeft mij altijd geïnteresseerd, niet alleen het rijden zelf of het volgen van wedstrijden op televisie, maar ook de techniek die wordt toegepast. Tijdens mijn middelbare schooltijd ben ik lid geweest van een tourclub (racefiets) maar door studie, andere hobby’s en andere interesses is de racefiets verkocht. In 2007 heb ik de draad weer opgepakt en ben ik gaan mountainbiken met een groep vrienden. En in 2016 is er ook weer een racefiets gekomen. Maar je wilt ook wel eens in een andere omgeving fietsen en nieuwe routes ontdekken en dan moet je toch met de auto op pad.

En vanuit het bezoeken van toer- en mountainbiketochten buiten de regio en het vervoer van onze fietsen daar naartoe is het idee voor BIREPRO ontstaan. Dat moet anders, dat kan beter: het idee is ontstaan. Ik weet wat ik kan en voor expertise die ik niet heb wordt een beroep gedaan op specialisten. Op kwaliteit mag je nooit bezuinigen. Door de samenwerking met specialisten zijn de BIREPRO Cyclestand, Adapters en Wheelstand ontwikkeld. En elke dag ga ik opnieuw vol energie aan de slag om elke fietsliefhebber een oplossing te bieden voor het vervoer van zijn kostbare racefiets of mountainbike in auto, bestelauto, camper of aanhanger. 


Wil jij beknopte informatie over BIREPRO ontvangen? Vul hieronder je emailadres in en we sturen je onze flyer zo snel mogelijk toe.

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

*:

(je wordt gelijk in onze maillijst opgenomen om je te informeren over de laatste ontwikkelingen)     

 

Wil je meer weten over onze producten en garanties?

Deel deze pagina op uw:
Facebook Twitter Linkedin Google+
Volg ons op:
Facebook Twitter Linkedin Instagram

Birepro
Postadres: • Ambachtssingel 72 • 2761 LZ  ZEVENHUIZEN
Telefoon: 0180-396885 • E-mail: info@birepro.com

Birepro

Postadres:
Ambachtssingel 72
2761 LZ  ZEVENHUIZEN


Telefoon:
0180-396885

E-mail: 
info@birepro.com

© 2016 Birepro | Realisatie: Graficin.nl

Informatie

Meten is weten – voordat je bestelt

Overtuig je zelf er van dat BIREPRO Cyclestand in je auto past. Of je je fiets met de BIREPRO Cyclestand in de auto kunt vervoeren is niet zo zeer afhankelijk van de afmetingen van de BIREPRO Cyclestand, maar van de hoogte en lengte van je fiets en de ruimte in de laadruimte van je auto.

Voordat je begint met meten

Vanzelfsprekend moet het voorwiel uit je fiets worden gehaald, en in veel gevallen zal je ook het zadel met de zadelpen in het frame moeten laten zakken of er helemaal uit moeten halen. Hou hier dus rekening mee wanneer je met veel pijn en moeite jouw ideale zadelhoogte hebt bepaald.

TIP! Vergeet niet om het juiste gereedschap in de auto te leggen om het zadel weer terug te plaatsen en vast te zetten!

Maar ook na het demonteren van je voorwiel en zadelpen moet je rekening houden met de afmetingen van je fiets. Beschik je over meerdere fietsen die je met de BIREPRO Cyclestand zou willen vervoeren, ga bij de hieronder beschreven metingen dan uit van de grootste fiets die je hebt. 

Lees hieronder onze meetinstructies of bekijk onze instructie-video om te ontdekken of ook jij je fiets met de BIREPRO Cyclestand in de auto mee kunt nemen.

 

 

Meten is weten (I) – de makkelijke variant

  1. Verwijder het voorwiel van je fiets en laat het zadel zakken of haal de hele zadelpen uit je fiets;
  2. Leg de bank van je auto plat;
  3. Probeer je fiets met het achterwiel richting de voorstoelen via de achterkant van de auto in de auto te plaatsen. Mogelijk moet je je fiets  schuin houden om de fiets door de laadopening te loodsen. Laat iemand via de passagierszijde je fiets vasthouden zodat deze niet om kan vallen. Lees ook even “Meten is weten (II) – met een meetlint” waar je terug kunt lezen hoe je je fiets in de auto kunt plaatsen (recht of schuin);
  4. Staat je fiets op zijn vork in de auto, probeer dan voorzichtig de bagageruimte sluiten;
  5. Als ook dat is gelukt, open dan de bagageruimte weer en doe een laatste meting;
  6. Heb je tussen je stuur en de hemel (het dak) van de auto nog 10 cm over? Zo ja, dan is de BIREPRO Cyclestand geschikt voor jouw auto.
  7. Meet en noteer tot slot de breedte van de bagageruimte op de plek waar je fiets op de laadvloer staat. Deze afstand heb je nodig voor de keuze van de juiste variant van de BIREPRO Cyclestand (S, M, L, XL of XXL).

TIP! Heb je een mountainbike met luchtvering, dan kun je de hoogte van je fiets in veel gevallen kleiner maken door de lucht uit je verende voorvork te laten lopen. Dat scheelt al snel weer een paar centimeter, afhankelijk van de veerweg die je voorvork heeft. Zorg er wel voor dat je een vorkpomp in je auto hebt liggen zodat je de vork op de plaats van bestemming weer van lucht kan voorzien.

Meten is weten (II) – met een meetlint

Meet na het demonteren van het voorwiel de afstand tussen het punt van de voorvork waar normaal de as van het voorwiel zit en het hoogste punt van de voorbouw van je fiets (hoogste punt van je stuur), en noteer deze afstand. Deze afstand heb je nodig om de minimaal beschikbare hoogte van de bagageruimte van de auto te bepalen.             

De lengte van je fiets meten

Meet ook de afstand  tussen het punt van de voorvork waar normaal de as van het voorwiel zit en de achterzijde van je fiets (achterkant van je achterwiel), en noteer ook deze afstand. Deze afstand heb je nodig om de minimaal beschikbare lengte van de bagageruimte van de auto te bepalen.

 

Je weet nu de hoogte en lengte van je fiets. 

Tel bij de hoogte van de fiets 10 tot 15 centimeter op, en meet de afstand tussen de laadvloer en de dakhemel binnen in de auto. Is de hoogte voldoende, dan kun je nu kijken of de fiets ook in de lengte past.

Tel bij de lengte van de fiets 20 tot 30 centimeter op (i.v.m. de schuin aflopende achterzijde van de auto), klap indien nodig de achterbank plat, en meet de beschikbare binnenruimte tussen de achterzijde van de voerstoelen en de laadruimte. Je kunt de fiets ook schuin* in de auto plaatsen dus je kunt ook de beschikbare lengte meten tussen de linkerkant van de achterzijde van de berijdersstoel (of rechterkant van de achterzijde van de passagiersstoel).


Is de beschikbare binnenruimte ook in de lengte voldoende, dan moet de BIREPRO Cyclestand geschikt zijn om je racefiets of mountainbike in de auto te vervoeren. Meet en noteer tot slot ook de breedte van de bagageruimte op ca. 20 tot 30 centimeter gezien vanaf de ingang van de laadruimte. Deze afstand heb je nodig voor de keuze van de juiste variant van de BIREPRO Cyclestand (S, M, L, XL of XXL).