Levertijd, verzending en verzendkosten

Levertijd

Uw bestelling wordt volgens de door u opgegeven specificaties samengesteld en binnen 5 werkdagen verzendklaar gemaakt. Mocht er een reden zijn voor een langere levertijd dan nemen wij op de dag van uw bestelling contact met u op.

Verzending

Wij laten onze pakketten bezorgen door PostNL. Uw pakket wordt binnen 5 werkdagen na het bestellen verzonden op voorwaarde dat de bestelde artikelen op voorraad zijn en u uw bestelling heeft betaald. Wanneer wij uw pakket hebben overgedragen aan PostNL dan ontvangt u per e-mail een track&trace-code waarmee u uw bestelling kunt volgen.

Indien u niet thuis bent
Wanneer een pakket niet bij u afgeleverd kan worden wordt normaliter een briefje in uw brievenbus achtergelaten met een Niet-Thuis-Code waarmee u op dezelfde werkdag een nieuwe afleverafspraak kunt inplannen via Track en Trace van PostNL. Indien u hiervan geen gebruik maakt wordt het pakket standaard de volgende werkdag nogmaals aan u aangeboden. Treft de postbezorger u dan opnieuw niet aan dan wordt het pakket normaliter naar een afhaallocatie gebracht, dit geldt zowel voor zendingen binnen Nederland als voor zendingen naar België. Via Track & Trace wordt u op de hoogte gesteld over de afhaallocatie waar uw pakket zich bevindt. Wanneer uw pakket op een afhaallocatie wordt afgeleverd zal dit 2 weken bewaard worden op deze locatie. Als u uw zending op gaat halen dient u zich altijd te legitimeren.

Handling- en verzendkosten (particulieren)

Wij hanteren de volgende handling- en verzendkosten:

Voor verzendingen binnen Nederland:

€ 7,50 bij bestellingen tot € 100,00 (inclusief BTW) binnen Nederland

GRATIS bij bestellingen boven € 100,00 (inclusief BTW) binnen Nederland 

Besluit u uw bestelling zelf te komen halen (op afspraak), dan storten wij eventueel betaalde handling- en verzendkosten terug.

Voor verzendingen naar het buitenland:

Voor alle verzendingen buiten Nederland maar binnen de EU: € 15 (inclusief BTW)

Voor alle verzendingen naar adressen buiten  EU: € 25 (inclusief BTW)

 

Voor de voorwaarden voor zakelijke bestellingen en leveringen kunt u contact opnemen via info@birepro.com.

 

Deel deze pagina op uw:
Facebook Twitter Linkedin Google+
Volg ons op:
Facebook Twitter Linkedin Instagram

Birepro
Postadres: • Ambachtssingel 72 • 2761 LZ  ZEVENHUIZEN
Telefoon: 0180-396885 • E-mail: info@birepro.com

Birepro

Postadres:
Ambachtssingel 72
2761 LZ  ZEVENHUIZEN


Telefoon:
0180-396885

E-mail: 
info@birepro.com

© 2016 Birepro | Realisatie: Graficin.nl

Informatie

Meten is weten – voordat je bestelt

Overtuig je zelf er van dat BIREPRO Cyclestand in je auto past. Of je je fiets met de BIREPRO Cyclestand in de auto kunt vervoeren is niet zo zeer afhankelijk van de afmetingen van de BIREPRO Cyclestand, maar van de hoogte en lengte van je fiets en de ruimte in de laadruimte van je auto.

Voordat je begint met meten

Vanzelfsprekend moet het voorwiel uit je fiets worden gehaald, en in veel gevallen zal je ook het zadel met de zadelpen in het frame moeten laten zakken of er helemaal uit moeten halen. Hou hier dus rekening mee wanneer je met veel pijn en moeite jouw ideale zadelhoogte hebt bepaald.

TIP! Vergeet niet om het juiste gereedschap in de auto te leggen om het zadel weer terug te plaatsen en vast te zetten!

Maar ook na het demonteren van je voorwiel en zadelpen moet je rekening houden met de afmetingen van je fiets. Beschik je over meerdere fietsen die je met de BIREPRO Cyclestand zou willen vervoeren, ga bij de hieronder beschreven metingen dan uit van de grootste fiets die je hebt. 

Lees hieronder onze meetinstructies of bekijk onze instructie-video om te ontdekken of ook jij je fiets met de BIREPRO Cyclestand in de auto mee kunt nemen.

 

 

Meten is weten (I) – de makkelijke variant

  1. Verwijder het voorwiel van je fiets en laat het zadel zakken of haal de hele zadelpen uit je fiets;
  2. Leg de bank van je auto plat;
  3. Probeer je fiets met het achterwiel richting de voorstoelen via de achterkant van de auto in de auto te plaatsen. Mogelijk moet je je fiets  schuin houden om de fiets door de laadopening te loodsen. Laat iemand via de passagierszijde je fiets vasthouden zodat deze niet om kan vallen. Lees ook even “Meten is weten (II) – met een meetlint” waar je terug kunt lezen hoe je je fiets in de auto kunt plaatsen (recht of schuin);
  4. Staat je fiets op zijn vork in de auto, probeer dan voorzichtig de bagageruimte sluiten;
  5. Als ook dat is gelukt, open dan de bagageruimte weer en doe een laatste meting;
  6. Heb je tussen je stuur en de hemel (het dak) van de auto nog 10 cm over? Zo ja, dan is de BIREPRO Cyclestand geschikt voor jouw auto.
  7. Meet en noteer tot slot de breedte van de bagageruimte op de plek waar je fiets op de laadvloer staat. Deze afstand heb je nodig voor de keuze van de juiste variant van de BIREPRO Cyclestand (S, M, L, XL of XXL).

TIP! Heb je een mountainbike met luchtvering, dan kun je de hoogte van je fiets in veel gevallen kleiner maken door de lucht uit je verende voorvork te laten lopen. Dat scheelt al snel weer een paar centimeter, afhankelijk van de veerweg die je voorvork heeft. Zorg er wel voor dat je een vorkpomp in je auto hebt liggen zodat je de vork op de plaats van bestemming weer van lucht kan voorzien.

Meten is weten (II) – met een meetlint

Meet na het demonteren van het voorwiel de afstand tussen het punt van de voorvork waar normaal de as van het voorwiel zit en het hoogste punt van de voorbouw van je fiets (hoogste punt van je stuur), en noteer deze afstand. Deze afstand heb je nodig om de minimaal beschikbare hoogte van de bagageruimte van de auto te bepalen.             

De lengte van je fiets meten

Meet ook de afstand  tussen het punt van de voorvork waar normaal de as van het voorwiel zit en de achterzijde van je fiets (achterkant van je achterwiel), en noteer ook deze afstand. Deze afstand heb je nodig om de minimaal beschikbare lengte van de bagageruimte van de auto te bepalen.

 

Je weet nu de hoogte en lengte van je fiets. 

Tel bij de hoogte van de fiets 10 tot 15 centimeter op, en meet de afstand tussen de laadvloer en de dakhemel binnen in de auto. Is de hoogte voldoende, dan kun je nu kijken of de fiets ook in de lengte past.

Tel bij de lengte van de fiets 20 tot 30 centimeter op (i.v.m. de schuin aflopende achterzijde van de auto), klap indien nodig de achterbank plat, en meet de beschikbare binnenruimte tussen de achterzijde van de voerstoelen en de laadruimte. Je kunt de fiets ook schuin* in de auto plaatsen dus je kunt ook de beschikbare lengte meten tussen de linkerkant van de achterzijde van de berijdersstoel (of rechterkant van de achterzijde van de passagiersstoel).


Is de beschikbare binnenruimte ook in de lengte voldoende, dan moet de BIREPRO Cyclestand geschikt zijn om je racefiets of mountainbike in de auto te vervoeren. Meet en noteer tot slot ook de breedte van de bagageruimte op ca. 20 tot 30 centimeter gezien vanaf de ingang van de laadruimte. Deze afstand heb je nodig voor de keuze van de juiste variant van de BIREPRO Cyclestand (S, M, L, XL of XXL).