De BIREPRO Cyclestand in de auto

Bij het eerste gebruik van de BIREPRO Cyclestand is het van groot belang om te kijken of de BIREPRO Cyclestand op de juiste plaats in de laadruimte van de auto wordt gezet. Beschik je over meerdere fietsen die je met de BIREPRO Cyclestand zou willen vervoeren? Probeer dan eerst de grootste fiets in de auto te plaatsen met de BIREPRO Cyclestand. 

Volg onderstaande stappen of bekijk onze video om te kijken zien hoe je de BIREPRO Cyclestand en Wheelstand in de auto plaatst en gebruikt.

Stappen:

 1. Zorg voor een lege laadruimte in de auto en leg de hele of een deel van de achterbank plat;
 2. Zorg ervoor dat de juiste adapter op de BIREPRO Cyclestand is geplaatst. Bij de adapter voor een 9 mm-as met snelspanner kan de snelspanner al worden gemonteerd;
 3. Leg de BIREPRO Cyclestand (basis met steun) in de laadruimte;
 4. Laat het zadel van je fiets in het frame zakken, of haal de complete zadelpen met zadel uit het frame (TIP: vergeet niet het juiste gereedschap in de auto te leggen om de zadelpen weer te kunnen monteren);
 5. Haal het voorwiel uit de voorvork. Heb je een wiel met een 15 mm of 20 mm steekas, leg dan de steekas klaar bij de vorksteun van de BIREPRO Cyclestand;
 6. Til je fiets voorzichtig aan de achterzijde van de auto de laadruimte in (achterzijde van je fiets eerst), en rij je fiets op het achterwiel richting de voorstoelen terwijl je je fiets aan de voorvork en/of stuur vasthoudt en door de laadopening loodst. Eventueel moet je je fiets schuin houden om de fiets door de laadopening te loodsen;
 7. Plaats de voorvork van je fiets op de vorksteun van de BIREPRO Cyclestand en zet je fiets goed vast met de snelspanner of steekas;
  Bij gebruik snelspanner:
  a) zet de vork op de bijgeleverde 9mm snelspanner,
  b) duw de zijde met de openstaande hevel tegen de vork,
  c) draai de andere zijde aan,
  d) sluit de hevel,
  e) controleer of de fiets stevig vast staat.
  Herhaal eventueel stap b tot en met e.
 8. Schuif nu de BIREPRO Cyclestand samen met je fiets richting de voorstoelen totdat het achterwiel tegen de voorstoelen klemt en draai de stelknoppen uit zodat de aluminium basis tussen de wanden van je auto klemt;
 9. Doe nu voorzichtig de laadklep van de auto dicht en kijk of de laadklep of de achterruit nergens contact maakt met onderdelen van je fiets (stuur, remhendels, computersteun, etc.). Als je vooraf goed hebt gemeten dan moet dit geen problemen opleveren;
 10. Voor je eigen veiligheid adviseren we je nu de BIREPRO Cyclestand aan de laadvloer te zekeren. Veel personenauto’s hebben een mat in de laadruimte die opgetild kan worden. Hierin kunnen met een scherp mesje sneetjes worden gemaakt waar de twee bijgevoegde klittenband straps door heen kunnen worden gehaald en waarmee de BIREPRO Cyclestand kan worden vast gezet.
   

Opties/alternatieven:

Bij aanwezigheid bevestigingsogen in laadruimte: gebruik spanbanden om het profiel met de steun aan de bevestigingsogen van de laadruimte te bevestigen;

Bij houten laadvloeren: in deze gevallen kan de aluminium basis met beugels aan de vloer worden bevestigd. Hiervoor heb je inslagmoeren, beugels en sterknoppen (met draadeind) nodig (verkrijgbaar bij de betere metaal- en ijzerhandel).

Tot slot: vergeet je voorwiel niet in de auto te zetten!! (of gebruik de afzonderlijk te bestellen BIREPRO Wheelstand).

 

 

Deel deze pagina op uw:
Facebook Twitter Linkedin Google+
Volg ons op:
Facebook Twitter Linkedin Instagram

Birepro
Postadres: • Ambachtssingel 72 • 2761 LZ  ZEVENHUIZEN
Telefoon: 0180-396885 • E-mail: info@birepro.com

Birepro

Postadres:
Ambachtssingel 72
2761 LZ  ZEVENHUIZEN


Telefoon:
0180-396885

E-mail: 
info@birepro.com

© 2016 Birepro | Realisatie: Graficin.nl

Informatie

Meten is weten – voordat je bestelt

Overtuig je zelf er van dat BIREPRO Cyclestand in je auto past. Of je je fiets met de BIREPRO Cyclestand in de auto kunt vervoeren is niet zo zeer afhankelijk van de afmetingen van de BIREPRO Cyclestand, maar van de hoogte en lengte van je fiets en de ruimte in de laadruimte van je auto.

Voordat je begint met meten

Vanzelfsprekend moet het voorwiel uit je fiets worden gehaald, en in veel gevallen zal je ook het zadel met de zadelpen in het frame moeten laten zakken of er helemaal uit moeten halen. Hou hier dus rekening mee wanneer je met veel pijn en moeite jouw ideale zadelhoogte hebt bepaald.

TIP! Vergeet niet om het juiste gereedschap in de auto te leggen om het zadel weer terug te plaatsen en vast te zetten!

Maar ook na het demonteren van je voorwiel en zadelpen moet je rekening houden met de afmetingen van je fiets. Beschik je over meerdere fietsen die je met de BIREPRO Cyclestand zou willen vervoeren, ga bij de hieronder beschreven metingen dan uit van de grootste fiets die je hebt. 

Lees hieronder onze meetinstructies of bekijk onze instructie-video om te ontdekken of ook jij je fiets met de BIREPRO Cyclestand in de auto mee kunt nemen.

 

 

Meten is weten (I) – de makkelijke variant

 1. Verwijder het voorwiel van je fiets en laat het zadel zakken of haal de hele zadelpen uit je fiets;
 2. Leg de bank van je auto plat;
 3. Probeer je fiets met het achterwiel richting de voorstoelen via de achterkant van de auto in de auto te plaatsen. Mogelijk moet je je fiets  schuin houden om de fiets door de laadopening te loodsen. Laat iemand via de passagierszijde je fiets vasthouden zodat deze niet om kan vallen. Lees ook even “Meten is weten (II) – met een meetlint” waar je terug kunt lezen hoe je je fiets in de auto kunt plaatsen (recht of schuin);
 4. Staat je fiets op zijn vork in de auto, probeer dan voorzichtig de bagageruimte sluiten;
 5. Als ook dat is gelukt, open dan de bagageruimte weer en doe een laatste meting;
 6. Heb je tussen je stuur en de hemel (het dak) van de auto nog 10 cm over? Zo ja, dan is de BIREPRO Cyclestand geschikt voor jouw auto.
 7. Meet en noteer tot slot de breedte van de bagageruimte op de plek waar je fiets op de laadvloer staat. Deze afstand heb je nodig voor de keuze van de juiste variant van de BIREPRO Cyclestand (S, M, L, XL of XXL).

TIP! Heb je een mountainbike met luchtvering, dan kun je de hoogte van je fiets in veel gevallen kleiner maken door de lucht uit je verende voorvork te laten lopen. Dat scheelt al snel weer een paar centimeter, afhankelijk van de veerweg die je voorvork heeft. Zorg er wel voor dat je een vorkpomp in je auto hebt liggen zodat je de vork op de plaats van bestemming weer van lucht kan voorzien.

Meten is weten (II) – met een meetlint

Meet na het demonteren van het voorwiel de afstand tussen het punt van de voorvork waar normaal de as van het voorwiel zit en het hoogste punt van de voorbouw van je fiets (hoogste punt van je stuur), en noteer deze afstand. Deze afstand heb je nodig om de minimaal beschikbare hoogte van de bagageruimte van de auto te bepalen.             

De lengte van je fiets meten

Meet ook de afstand  tussen het punt van de voorvork waar normaal de as van het voorwiel zit en de achterzijde van je fiets (achterkant van je achterwiel), en noteer ook deze afstand. Deze afstand heb je nodig om de minimaal beschikbare lengte van de bagageruimte van de auto te bepalen.

 

Je weet nu de hoogte en lengte van je fiets. 

Tel bij de hoogte van de fiets 10 tot 15 centimeter op, en meet de afstand tussen de laadvloer en de dakhemel binnen in de auto. Is de hoogte voldoende, dan kun je nu kijken of de fiets ook in de lengte past.

Tel bij de lengte van de fiets 20 tot 30 centimeter op (i.v.m. de schuin aflopende achterzijde van de auto), klap indien nodig de achterbank plat, en meet de beschikbare binnenruimte tussen de achterzijde van de voerstoelen en de laadruimte. Je kunt de fiets ook schuin* in de auto plaatsen dus je kunt ook de beschikbare lengte meten tussen de linkerkant van de achterzijde van de berijdersstoel (of rechterkant van de achterzijde van de passagiersstoel).


Is de beschikbare binnenruimte ook in de lengte voldoende, dan moet de BIREPRO Cyclestand geschikt zijn om je racefiets of mountainbike in de auto te vervoeren. Meet en noteer tot slot ook de breedte van de bagageruimte op ca. 20 tot 30 centimeter gezien vanaf de ingang van de laadruimte. Deze afstand heb je nodig voor de keuze van de juiste variant van de BIREPRO Cyclestand (S, M, L, XL of XXL).